Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för När pottisarna råkade stjäla julen
Isbn: 978-91-8916-949-4
Förlag: Pärlan Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

När pottisarna råkade stjäla julen

Pottisarna är ett underligt litet folk som bor långt nere under marken i Sagans värld. De minsta pottisarna är inte större än potatisar, och de ser ut som potatisar också. En dag blir en hel pottisfamilj uppgrävd av bonden Arvid i södra Sverige. Det är hos Arvid pottisarna upptäcker julen.

Varför brukar inte vi fira jul, mamma? frågar Pim. Pottan funderar lite innan hon svarar: Jag visste inte att julen fanns? svarar hon. Men nu när vi vet det så ska vi förstås fira jul så mycket vi orkar.

Och det är just vad pottisarna gör. De firar jul om och om igen precis hela tiden. I många år firar de jul. Tills en stor pojke (Hahi från boken En annorlunda pusselbit) frågar vad de egentligen firar för något. Det är då stjärnmysteriet börjar.

När pottisarna råkade stjäla julen är en bok med 24 kapitel som passar bra att läsa under advent eller som mysig jullovsläsning. Boken är en fristående del ur serien Sagans värld. De andra böckerna är Resan till Kungens rike, Var inte rädd och En annorlunda pusselbit.

Anna Andersson är författare och illustratör. Annas stora längtan är att hjälpa människor i alla åldrar att hitta tryggheten och äventyret i att vara Guds barn. Därför har hon skrivit böckerna om Sagans värld, som handlar om livet som kungens barn. Böckerna handlar bland annat om hur Gud ser på oss, vårt värde i Hans ögon, om förlåtelse både Guds och vår, om hur man blir Guds barn, och om hur vi genom att hålla fast vid vad Gud har sagt kan tackla svårigheter som vi möter.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone