Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Kaos : ett grekiskt krislexikon
Isbn: 978-91-8002-170-8
Förlag: Mondial
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Alexandra Pascalidou
Length: 8 timmar 44 minuter

Ljudbok

Kaos : ett grekiskt krislexikon

Kris är ett grekiskt ord. Kaos, katastrof och ekonomi också. Och så många fler ord som världen lånat utan att betala en slant för. När den grekiska ekonomin raserades blev Grekland Europas akilleshäl. Grekerna som länge levt i ett Dionysisk lyckorus blev plötsligt EU-klassens värstingar.

Kaos är boken som obducerar den grekiske patienten som ligger på intensiven. Alexandra Pascalidou rör sig lika självklart bland kriskrossade hamnarbetare, hemlösa, skeppsredarfruar, glittriga tv-personligheter som bland barnhemsbarn. Hon besöker bordeller, romska läger, demonstrationer och Gyllene grynings nazisthögkvarter. I taxibilar, på bussar och spårvagnar uppstår spontana debatter om hur världens första och en av de yngsta demokratier demoleras.

Kaos är en medryckande, närgången och djupt personlig uppgörelse med landet som gick från kollektiv kalasbulimi till en anorektisk svältdiet.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone