Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Tusen grader Celsius
Isbn: 978-91-8000-314-8
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2022
Narrator: Katarina Ewerlöf
Length: 13 hours 1 minute

Audiobook

Tusen grader Celsius

Den excentriska konstnären Zeta har efter många år återvänt till Örnsköldsvik för en konstutställning där hon bearbetar sitt barndomstrauma. Där blir hon uppsökt av sin goda vän Kajsa, som nyligen tillträtt en tjänst hos polisen i samma stad. Kajsa berättar att Zetas bror, Sten-Åke ”Tåget” Wallbäck nyligen har släppts ut från fängelset och uppmanar vännen att vara försiktig.

Mats Lejonbäck, en förmögen och ryktbar affärsman, har länge varit en stor beundrare av Zetas konst och när han besöker utställningen blir han blixtförälskad i henne. Bara en kort tid därefter friar han till henne och till allas förvåning svarar hon ja. Men plötsligt börjar märkliga saker hända i Mats närhet och när en av hans närmaste män hittas brutalt mördad anar Kajsa att det är Sten-Åke som ligger bakom det hela. Zeta tar dock det hela med ro, om brodern dyker upp vet hon vad hon ska göra. Vad hon inte anar är att det finns fler än hennes bror som vill henne illa …

Susan Casserfelt har tidigare arbetat som journalist på Sveriges Television och som fotograf men är idag verksam som författare på heltid. ”Tusen grader Celsius” är hennes fjärde bok i Höga kusten-serien. Samtliga titlar har översatts till flera språk och "Prästens lilla flicka" blev nominerad till Stora ljudbokspriset.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone