Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Den djärve hopparen. True crime-text från 1938 kompletterad med fakta och ordlista
Isbn: 978-91-7863-328-9
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
True Crime
Accessible since: February 2022

E-book

Den djärve hopparen. True crime-text från 1938 kompletterad med fakta och ordlista

Under 1912 drabbades flera tyska städer av en rad vågade inbrott och länsade kassaskåp.
Snart hade man gripit den misstänkte och hade honom i ett förhörsrum, då tog han plötsligt sats och hoppade ut genom fönstret.

Det visade sig snart att den djärve inbrottstjuven Bruno Böhnke tidigare arbetat som en av stjärnorna på cirkus och därför kunde klara hopp från höga höjder. Något han sedan utnyttjade flera gånger innan han sattes bakom galler.   
 
Den här texten skrevs av den svenske författaren Sture Appelberg (1885–1947). Han skrev framför allt pusseldeckare och berättelser om riktiga brott och brottslingar.
Han hade en mycket framgångsrik karriär som journalist på några av landets största tidningar, bland annat Stockholms-Tidningen, Stockholms Dagblad och Veckojournalen.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1938 i boken ”Beryktade bovar” med titeln ”Bruno Böhnke — världens djärvaste hoppare”.  

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone