Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Isabelle Eberhardt: En värld utan gränser
Isbn: 978-91-7945-700-6
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Resor & geografi
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Per J Andersson
Length: 44 minuter

Ljudbok

Isabelle Eberhardt: En värld utan gränser

I slutet av 1800-talet förälskar sig schweiziska Isabelle Eberhardt i det nordafrikanska nomadlivet. För att kunna rida med beduinerna och sitta med dem runt lägereldarna klär hon sig som man. Hela tiden skriver hon om sina upplevelser. Dagboken förvandlas så småningom till en roman och flera noveller. Hon drömmer om en värld fri från såväl gränser och kolonialism som könsstereotypa roller. Hon ser islam som en frihetsideologi och konverterar. Men istället för att leva som religionen lär fortsätter hon att dricka sprit, röka hasch, ha flera olika sexuella relationer och framförallt vandra och rida på egen hand under den skyddande himlen i den storslagna vidsträckta öknen.

I ljudboksserien Historiska kvinnliga resenärer berättar Per J Andersson, författare och en av grundarna av tidningen Vagabond, om några av alla dessa förbisedda kvinnliga resenärer och upptäcksresande som trots många hinder reste ut i världen. Isabelle Eberhardt: En värld utan gränser är del 10 i serien där alla avsnitt är fristående.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone