Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för I päronträdets skugga
Isbn: 978-91-8952-222-0
Förlag: Seraf förlag
Kategori:
Feelgood
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: EvaMaria Oria
Length: 8 timmar 59 minuter

Ljudbok

I päronträdets skugga

"Tyskarna! Tyskarna kommer!"

År 1943 hotas den lilla fiskebyn Glemmebeka av de tyska soldaternas närvaro. Var gång Elin ser sin far och lillebror ge sig ut med båten knyter det sig i magen. Kommer de att återvända? Och när kommer soldaterna att stiga iland?

Nästan 80 år senare reser den nyskilda Rosalie till stugan i Glemmebeka för fyra veckors efterlängtad semester på egen hand. Men den trasiga relationen till barnen tär på henne och när hon lär känna Kristin, som är hennes raka motsats, börjar hon ifrågasätta sina val i livet.

På vinden hittar Rosalie en dagbok som beskriver ett helt annat liv i Glemmebeka. Men vem är kvinnan som skrivit? Och hur är hon kopplad till Rosalies nyvunna vän Kristin?

I päronträdets skugga är en feelgoodkaramell som berör. Caroline Twamley väver skickligt in sommartidens känslor i nutid med dåtidens mörkare historia om överlevnad i ett krigshärjat Europa.

"En riktigt mysig, varmhjärtad, originell och intressant historia med flera spår." - Astrid Ahlberg, författare

"I päronträdet skugga har mysiga miljöer, intressanta karaktärer och en välbevarad familjehemlighet. En perfekt sommarläsning!" - Anna, @systrarnaleosbokprat

"Så glad jag är över att få ha läst denna fina bok! Jag älskade varenda minut av läsningen." - Denise, @ramblingoutloud

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone