Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Det tomma huset
Isbn: 978-91-6424-430-7
Publisher: Piratförlaget
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2022

E-book

Det tomma huset

Hur farligt är det i din grannes trädgård?

Tonåringen Sonja Jansen är ensam hemma och har lovat vattna i grannarnas trädgård när de är på semester. Medan hon sätter i gång vattenspridaren hör hon ljud från huset och skymtar en skugga bakom köksgardinen. Hon ringer polisen.

Polisassistenten Lydia Winther, som kallas Snø, får åka på sin första utryckning. Hon och kollegan hittar inget misstänkt i det lugna villaområdet och åker snart därifrån igen. Men Snø anar oråd och några dagar senare åker hon tillbaka. Då är Sonja försvunnen.

Det som börjar i en somrig och grönskande trädgård växer snart till ett mörkt och farligt spel med förgreningar in i den mäktiga norska oljeindustrin.  

Det tomma huset är en skrämmande skildring av korruption och familjehemligheter och av den smutsiga oljeindustrin med stora pengar i omlopp.    

Unni Lindell är en av Norges absolut främsta kriminalförfattare och mästerlig på att bygga upp gastkramande intriger. Hon har flera gånger erhållit Rivertonpriset, Norges finaste deckarpris.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone