Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Äventyr i etikbranschen
Isbn: 978-91-8952-694-5
Publisher: Fri Tanke Förlag
Category:
Media, information & communication industries
Accessible since: July 2022

E-book

Äventyr i etikbranschen

Hur mycket ska en offentlig person behöva tåla i medierna?    

Under de tio år då Ola Sigvardsson var pressombudsman, PO, var det en av medieetikens mest centrala frågor. Det mediala landskapet gick igenom en stor omvandling: tidningarna digitaliserades, de sociala medierna slog igenom – så kom metoo och förtalslagstiftningen hamnade i fokus för den medieetiska debatten.    

I Äventyr i etikbranschen berättar Sigvardsson flyhänt och oupphörligt intressant om den unika ordning för pressfrihet och medieetik som vi har i Sverige. Bakgrunden är hans egen journalistiska och publicistiska erfarenhet. Exemplen är normbildande: kungahuset, Anna Lindh, Mikael Persbrandt, Benny Fredriksson, Martin Timell, Cissi Wallin och många fler.     

Hur står sig det medieetiska systemet idag? Bör domstolarna ta över? Och blev det egentligen bättre när PO blev Allmänhetens Medieombudsman? Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone