Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Vem har sagt något om kärlek? (lättläst)
Isbn: 978-91-7949-551-0
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Vem har sagt något om kärlek? (lättläst)

Elaf växer upp i en liten ort i Skåne. Hennes familj kommer från Irak. Fram till att Elaf får sin första mens upplever hon inte att hennes liv är särskilt annorlunda än kompisarnas. Men i och med mensen förändras allt, och Elafs liv begränsas alltmer av hedersnormer. Under hela sin uppväxt kämpar hon för rätten att få leva sitt liv som hon vill och stå emot föräldrarnas krav.

Med Vem har sagt något om kärlek? har Elaf Ali skrivit den bok som hon själv hade velat läsa som ung. Det är en självbiografisk bok där författaren varvar berättelsen om ett liv styrt av hedersnormer med faktaavsnitt och intervjuer med sina föräldrar.

Det är en modig bok, där författaren öppet delar med sig av sina erfarenheter för att belysa strukturer som påverkar många familjer i Sverige i dag. Men även om det är en ärlig och bitvis mörk uppväxtskildring ger den också hopp om att förändring är möjligt. Nu kommer den i lättläst bearbetning. 

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, och de har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone