Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Den falske schamanen: Sektens innersta krets berättar
Isbn: 978-91-8936-355-7
Förlag: Ordberoende Förlag AB
Kategori:
True Crime
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Den falske schamanen: Sektens innersta krets berättar

En man kommer till ett litet samhälle i norra Sverige strax före milleniumskiftet. Han kallar sig schaman och säger sig kunna läsa av människors inre och med sin kosmiska visdom vill han hela deras sjukdomar och trauman.

Ensamma, par och familjer dras till mannen med en förhoppning om att hitta den rätta vägen och i förlängningen rädda världen. Steg för steg lägger de sina liv i mannens händer. De fastnar i en tillvaro av underkastelse, psykisk terror och övergrepp. En berättelse om längtan efter mening, förnekelse, grupptryck och grymhet. Men också om vägen ut ur sektens makt.  

Några av personerna i den innersta kretsen runt schamanen har nu valt att berätta om hur de drogs in i sekten och även om vägen ut ur den för journalisten Eva Brenckert.

Eva Brenckert har arbetat som journalist, författare och filmare sedan hon gick ut Journalisthögskolan i slutet av 80-talet. Schamanen är hennes tionde bok.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone