Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Vildmarksvägen
Isbn: 978-91-8901-981-2
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Resor & geografi Biologi Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Vildmarksvägen

VILDMARKSVÄGEN löper genom genuina skogar, förbi vilda vatten och över fina fjäll med flera meter höga drivor på försommaren. I den här boken har fotografen och journalisten Rolf Segerstedt samlat intryck och bilder från cirka 20 års utforskande av området i norra Jämtland och södra Lappland som är en del av Sapmi – samernas land. 

Boken vänder sig till den allmänt naturintresserade med bilder på landskapet, vattenfallen och nära porträtt på djur, fåglar och växter. Här finns också reportage inifrån Sveriges längsta grotta och från en vandring till områdets högsta topp. Huvudfokus i boken är fjällområdet kring Stekenjokk, där
vägen bara är öppen sommartid. Det är renens kalvningsland och det kräver stor hänsyn av alla som besöker området. Via bokens karta och snabbguide får besökaren många tips om platser att stanna till vid och utforska längs de 50 milen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone