Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Seriemördare - Människan bakom monstret
Isbn: 978-87-2820-958-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: September 2022

E-book

Seriemördare - Människan bakom monstret

Kan man förhindra att en människa utvecklas till ett monster?

Psykologen Florence McLean var först i Danmark med en utbildning inom gärningsmannaprofilering, en metod utvecklad av FBI och den amerikanske profileringsexperten John E. Douglas. Och det var under sina studier vid Forensic Criminology Institute i USA som McLean började undra; kan man identifiera seriemördare innan de begår sina första mord?

I jakt på svaret till denna fråga har McLean under sin karriär korresponderat med 34 olika seriemördare – bland annat Jeffrey Dahmer och The Genesee River Killer – som sammanlagt har hundratals liv på sina samveten. I 'Seriemördare - Människan bakom monstret' får vi ta del av denna korrespondens och tillsammans med McLeans forskning blir resultatet en skrämmande inblick i seriemördares tankar, känslor och handlingar."Den här boken är skriven av något så sällsynt som en dansk profileringsexpert och är en ögonöppnare för vad profilering egentligen är när man skalar bort alla myter." – Bent Isager-Nielsen, före detta chef för mordkommissionen och polisinspektör.

'Om du tänker läsa 'Seriemördare' skulle jag rekommendera att du låser ytterdörren och kollar att fönstren är stängda innan du börjar.' - Berlingske

'Författaren har gjort en imponerande research' Jyllands-Posten


Florence McLean (f. 1965) är psykolog, brottsplatsanalytiker och Danmarks första gärningsmannaprofilerare. McLean har lärts upp av den legendariske John E. Douglas – som bland annat är inspirationen bakom Netflix populära serie Mindhunter – och har studerat vid Forensic Criminology Institute i USA.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone