Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Ensam i Tokyo
Isbn: 978-91-7949-544-2
Publisher: Vilja förlag
Category:
Crime & Mystery For emergent readers
Accessible since: September 2022
Narrator: Måns Westling
Length: 1 hour 18 minutes

Audiobook

Ensam i Tokyo

Frank Ryan har tvingats lämna sitt liv i Nanaimo där han jobbat som pianotekniker och jazzpianist. Han har tagit sig till Tokyo, där han hankar sig fram som pianolärare för uttråkade hemmafruar. Men en av eleverna sticker ut, och visar sig ha kopplingar till den japanska maffian. Via maffian får Frank plötsligt ett nytt jobb som jazzpianist på en bar. Men kvinnan som han blir förälskad i på tåget kan väl inte ha något med maffian att göra?

I den första boken om Frank Ryan, Beethovens tia, kastades han mot sin vilja in i rollen som detektiv. I den här boken fortsätter mystiska händelser att ske i Frank Ryans närhet fast nu i en annan miljö. De två böckerna vävs också samman på ett oväntat vis, även om de går bra att läsa fristående.

Den kanadensiska författaren Brian Harvey är utbildad marinbiolog. Förutom deckarna om Frank Ryan har han skrivit böcker om biologisk mångfald i haven och om segling. Han bor i Nanaimo, British Columbia. Harvey har också studerat musik och spelar piano.

Boken är en översättning från engelskan (Tokyo Girl: A Frank Ryan Mystery).

Om Beethovens tia stod det så här i BTJ:s häfte nr 6/22:

”Berättelsen utspelar sig i nutid och är mycket spännande och det hinns med både försök till stöld, oväntad död och svek. […] Språket flyter lätt genom romanen. Meningarna är lagom korta […] och översättningen är bra med enkel språkdräkt.”

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone