Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Frikänd : fallet Joy Rahman
Isbn: 978-87-2837-182-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
True Crime
Accessible since: October 2022

E-book

Frikänd : fallet Joy Rahman

Den 8 november 1994 döms Joy Rahman till livstids fängelse av Stockholms Tingsrätt för mordet på en kvinnlig vårdtagare. Under åtta års tid avtjänar den hemstjänstanställde ett straff för ett mord han inte begått. Tvivelaktigheter kring fallet uppdagas och med hjälp av yttre sympatisörers ansträngningar frias Rahman den 19 april 2002 och tilldöms ett skadestånd.

"Ofriheten, och därmed också friheten, ska få en prislapp. Genom att hans lidande graderas i pengar värderas också det han har gått miste om. Hur mycket är det värt att vara fri en dag som denna? Vad är det värt att se marssolen smälta snöhögar i centrala Stockholm och som en fri man kunna kryssa över Kungsholmsklippan?"

Journalisten Gabriel Stenström ger sig hän ett granskande skildrande av detta uppmärksammade fall. Utifrån förstahandskällor, inte minst från Rahman själv, kan vi ta del av en konsekvent genomgång av fallets samtliga hållpunkter. Från det inledande polisförhöret, till kampen för frihet, vidare till resningen av fallet i Högsta domstolen och avslutningsvis friandet och skadeståndet.Gabriel Stenström (1973-) är en svensk journalist verksam vid Sveriges Radio Örebro. Han nominerades till Föreningen Grävande Journalisters pris Guldspaden 2007.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone