Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for  När samtalen upphör : en bok om demens
Isbn: 978-91-8901-978-2
Publisher: Votum Förlag
Category:
Society & Culture Medicine & Health Biology
Accessible since: October 2022

E-book

När samtalen upphör : en bok om demens

Många som bara hört talas om demenssjukdomar har ofta ingen aning om hur hårt de kan drabba, och i värsta fall slå sönder en hel familj. Men ibland även förena de anhöriga i kampen för ett värdigt liv.

Boken är skriven i intervjuform med närgångna och gripande skildringar, berättade med stor öppenhet om hur både de anhörigas och den demenssjukes liv gestaltat sig efter demensdiagnosen. Det är tunga berättelser om sorg och hårt slit för att klara vardagen.

I boken medverkar även läkare och forskare, liksom drottning Silvia som berättar om hur hennes mors sjukdom gav upphov till att drottningen lade grunden för helt nya utbildningar inom demensområdet.

Läkaren Moa Wibom, känd från Fråga doktorn i SVT, går igenom och förklarar de kognitiva sjukdomarnas olika symtom och utveckling. Förhoppningen är att dessa röster ska öka förståelsen för och kunskapen om de kognitiva sjukdomarna, och bidra till ett demensvänligt samhälle.

Anders Post har givit ut ett tiotal böcker – allt ifrån fakta till romaner och humorböcker. Dessutom mångårig medarbetare i Demensförbundets tidning Demensforum. De flesta porträtten i boken är tagna av fotografen Rosie Alm.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone