Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Folkets förhandsdom
Isbn: 978-87-2853-015-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: oktober 2022
Uppläsare: Pierre Moliere
Length: 59 minuter

Ljudbok

Folkets förhandsdom

1972 hittas en ung kvinna död på en soptipp. Kvinnan är gravid och den som misstänkt för mordet är fadern till det ofödda barnet. I mars 1974 dömer tingsrätten mannen till internering i tio år. Men i juni samma år beslutar hovrätten i stället att frikänna honom från alla åtalspunkter. Från ett av lagens strängaste straff till ett frikännande – hur är det möjligt för två domstolar att komma fram till så vitt skilda slutsatser om samma brott?

"Folkets förhandsdom" är en skildring av ett verkligt svenskt rättsfall och visar på hur tid och perspektiv kan göra så att någonting som först framstår som ett självklart kan förändras och tolkas på ett helt annat sätt.





Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Boken är en del av serien "Nordisk kriminalkrönika". Varje del i serien skildrar ett autentiskt kriminalfall återberättad av de poliser och åklagare som arbetat med det. "Nordisk kriminalkrönika" publicerades årligen mellan 1970 och 2016.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone