Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Levande och döda
Isbn: 978-91-0018-934-1
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Levande och döda

Tilldelad priset för Årets bästa svenska kriminalroman 2023 av Svenska Deckarakademin

”Han skriver faktiskt väldigt väl. […] Den är läsvärd både i en litterär och innehållslig mening” - Leif GW Persson, Nyhetsmorgons julklappstips 2023

Det var na°gon som ville ta do¨d pa° pojkarna fra°n Skavbo¨ke. Sa° sa man i trakten, eftera°t.

1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting, och en av dem besta¨mmer sig fo¨r att lämna bygden, en annan hittas ihja¨lslagen och snart mister a¨nnu en livet. Poliserna som fo¨rso¨ker fo¨rsta° hur allting ha¨nger ihop a°terva¨nder sta¨ndigt till tva° namn: Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer a¨n tjugo a°r senare sker ett nytt mord och a°terigen har det blivit farligt da¨rute i Skavbo¨ke. Porten mellan de levande och do¨da har o¨ppnats.

Levande och döda är en roman om uppbrott, skuld och nåd. Det är tredje delen i Christoffer Carlssons svit med kriminalromaner från Halland.

"Christoffer Carlsson är en av de bästa i dagens generation deckarförfattare, med ett språk bortom det vanliga i deckarvärlden." Lotta Olsson, DN

"Christoffer Carlssons nya går rakt in i hjärtat" Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

"Carlsson kan inte bara skriva bladvändare, han har också ett suggestivt språk, opretentiöst men vackert, som gör det till en alldeles speciell upplevelse att läsa." Maria G Francke, Sydsvenskan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone