Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for MUMlare är vi allihopa
Isbn: 978-91-8974-956-6
Publisher: Bookea
Category:
Media, information & communication industries
Accessible since: November 2022

E-book

MUMlare är vi allihopa

Varför förstår inte min misskötsamma medarbetare att hen behöver förändra sig?


The MUM-effect har forskare kallat den mänskliga tendensen att undvika svåra samtal. Vi drar oss för att komma till skott och när vi väl gör det slätar vi över och lindar in budskapet till den grad att det blir otydligt. Vi är alla MUMlare.
Särskilt svårt, tycker vi MUMlare, är det när samtalen riskerar mötas av aggressivitet. Då blir det lätt att vi knyter näven i fickan och hoppas problemet ska lösa sig självt.

Men om samtalet skulle behöva hållas med en misskötsam medarbetare vars negativa beteenden gör att kollegor mår dåligt och kunder klagar, vilka blir då konsekvenserna av att vika undan från det?
– Varför är det så svårt att ta dessa samtal?
– Hur kan vi ta oss över de hinder vi upplever?
– Vad händer med en organisation som utsätts för negativa beteenden?
– Hur kan vi få misskötsamma individer att förändras?
– Och om inga åtgärder hjälper – hur kan arbetsgivaren göra för att befria verksamheten från den misskötsamma individen?


Den här boken förenar det arbetsrättsliga perspektivet med det beteendevetenskapliga. Avsnitten som beskriver arbetsrätten är anpassade efter de förändringar i lagen om anställningsskydd (LAS) som beslutats och börjat gälla 2022.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone