Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Alice den rundas resa
Isbn: 978-91-8926-509-7
Förlag: Lyacon
Kategori:
Feelgood
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Alice den rundas resa

Alice längtar ut i världen. Hemma känner hon sig ensam och oälskad. Dessutom har hon problem med vikten. 
Hon är den runda. 

Alice får jobb som lägerledare i Amerika. Hon lider av att sticka ut i mängden som rund, men har svårt att motstå frestelser. Hon delar stuga med en sluten person och får insikter genom ny vänskap. Hon berättar om sin ständiga otur i kärlek, men är den kanske på väg att vända?
    I Italien får Alice sakta grepp om kulturen, men finner sig inte till rätta i au pair familjen. Hon kastar sig ut i ett intensivt uteliv. Vänskap sätts på prov och Alice träffar en man som hon blir djupt förälskad i. Kärleken blir komplicerad. Alltmedan Alice fortsätter kämpa för att inte vara den runda.
    I Uppsala lever Alice studentliv med kursare och korridorsgrannar. Men hon inser snart att det är svårt att hitta någon att tycka om. På nationerna är det köttmarknad, konstaterar Alice vän Maja.
    Alice ger sig av till Indien. Hon träffar munkar i Ladakh och isolerade kvinnor på landsbygden. Hon får en idé som hon tänker testa i Uppsala.

Alice vill sluta förstöra för sig själv, hitta kärlek, och börja leva sitt bästa möjliga liv. Historien om Alice utspelar sig på 1980- och 90-talet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone