Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Skratta får du göra i Sibirien
Isbn: 978-91-8063-581-3
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2022

E-book

Skratta får du göra i Sibirien

Polisman Simonsson, även kallad Simon, har återvänt till Sverige efter fyra år utomlands. Han har bara varit tillbaka i tjänst några veckor när han under ett besök på Gotland dras in i en märklig mordhärva. En sjuttioårig man på cykel blir ihjälkörd samma dag som en känd ung tv-producent skjuts till döds i sin bil. Gemensamt för dem är att båda är från Lettland och flydde till Sverige efter andra världskriget. Nästan femtio år efter flykten rivs gamla sår upp och historien vaknar till liv igen.
Skratta får du göra i Sibirien är Olle Hägers andra deckare om polismannen Simon, efter den hyllade Bandyspelaren som försvann i Gambia. Hägers humoristiska stil och intresse för historia skapar en överraskande bok, väl värd sin plats i den svenska deckarlitteraturen.

OLLE HÄGER [1935-2014] var en svensk dokumentärfilmare, tv-producent och författare. Tillsammans med kollegan Hans Villius skapade han hundratals folkkära tv-program och 1986 fick de Stora journalistpriset för programmet Svart på vitt. Häger skrev även ett antal populära böcker, de flesta historiska romaner men också flera humoristiska deckare.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone