Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Vildfalken
Isbn: 978-87-2846-822-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Children's books 9-12 years Society & Culture Feelgood
Accessible since: January 2023

E-book

Vildfalken

I Vildfalken får läsaren följa trettonåriga pojken Max och hans oväntade vänskap med en mäktig pilgrimsfalk. Det är snart slut på sommarlovet och Max befinner sig på en seglingstur tillsammans med sin pappa. Väl i land får han plötsligt syn på en ståtlig pilgrimsfalk på jakt efter mat, men i nästa stund har den flugit in i en stålvajer och hamnat på marken med en bruten vinge.

Max tar genast på sig ansvaret att läka den stackars fågeln, som han döper till Spitfire. Folket i stan är däremot inte lika glada över att ett farligt rovdjur nu flyttat in i deras område, men Max vägrar separeras från sin nyfunne vän. Med en plan att tämja fågeln bryr han sig inte om vad någon annan har att säga. Detta förändras dock när planen faller isär och Max tvingas tänka om. Vad är egentligen det bästa för Spitfire? Följ med i denna historia om tålamod, ansvar och respekt.Ben Kalland (1959) arbetar som författare från sitt hem i Helsingfors, Finland. Han skriver böcker på både finska, svenska och engelska. Utöver skrivandet spelar han även piano och komponerar filmmusik. År 2018 nominerades hans bok Ellen's Song till Tiiliskivi-priset.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone