Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Vilja veta - EU
Isbn: 978-91-7949-614-2
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Vilja veta - EU

Sverige har varit med i EU i över tjugofem år. Ändå är det nog många som inte vet så mycket om EU. Varför bildades EU? Vad gör EU egentligen och hur styrs unionen? Vilka fördelar och nackdelar finns? I den här boken får du svar på dessa och många andra frågor om EU:s historia och om hur unionen fungerar i dag.

EU bildades för att säkra freden i Europa. I dag är samarbetet mellan Europas länder viktigare än på länge. Sedan Ryssland påbörjade sitt anfallskrig mot Ukraina våren 2022 är freden i Europa hotad, och inom EU förs många diskussioner om hur man tillsammans ska lösa de problem som detta innebär. Att förstå hur EU fungerar är mer aktuellt än någonsin.

Vilja veta är en serie lättlästa faktaböcker på Vilja förlag. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang.  Böckerna passar även för alla som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone