Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Skolbussen
Isbn: 978-91-7987-906-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Skolbussen

Erik ska som vanligt ta skolbussen på morgonen. När den kommer, ser han att det inte är den vanliga bussen. Nej, den här är gammal och skruttig. Han kliver på, men ser ingen han känner igen. Och ingen säger något, det är knäpptyst. Varför har alla så märkliga, gammaldags kläder på sig? Vad är det här för buss, egentligen ...?

Erik har varit hemma från skolan en vecka, sjuk i influensa. Nu ska han äntligen få gå till skolan igen. Det ska bli riktigt kul! Han kliver på skolbussen, men inget är som vanligt. De som sitter där ser konstiga ut. Erik börjar prata med pojken intill, men får tokiga svar. Erik börjar ana att något är fel ...

Skolbussen är den tredje fristående boken i serien Skräck i skolan. Den är kuslig och rysligt spännande med ett oväntat slut. Boken är kort och lättläst, och vänder sig till läsare från 9 år.

Författaren Per Berg är bibliotekarie med många års erfarenhet av arbete med skriv- och läslust och att hålla skrivarverkstäder för barn och unga.

 

Så här skriver BTJ om Farligt spel IRL, en annan skräckbok av Per Berg: ”Rappt och enkelt berättat.  Ett fint verklighetsdrama i dataspelsmiljö. Det är bra driv i texten och koncist framfört.” (Staffan Engstrand, BTJ-häfte 4/2020)



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone