Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Fotbollsdemonen
Isbn: 978-91-7987-976-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Fotbollsdemonen

En fotboll kommer sakta rullande över planen. Kom den från skogen?

Otis försöker se om någon står i mörkret. Är det någon som skojar med honom?

-Hallå? säger han och väntar på svar.

Men det kommer inget.

Otis har sprungit ut på fotbollsplanen för att slippa mammas tjat. Hon fattar ju ingenting!

Här brukar han träna fotboll eller hänger med kompisar. Men planen är helt tom och tyst. Så börjar det skaka i stängslet, och en sliten boll rullar in över planen. Var kom den ifrån, och vem pojken som står i målet? Han är vit som ett spöke, som om han är gjord av rök.

Fotbollsdemonen är en kuslig och spännande berättelse om ett oväntat möte. Den är samtidigt en finstämd berättelse om förlust och saknad, om relationer och konflikter och om att tvingas möta det som skrämmer.

Anna Ehring har skrivit ett flertal barnböcker. För serien Drakhjärta belönades hon med Nils Holgersson-plaketten och hennes debutbok Syltmackor och otursliv blev nominerad till Augustpriset 2010 och dramatiserades för SvT 2016. På Nypon har Anna tidigare gett ut fyra lättlästa faktasagor om olika naturfenomen.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone