Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Hundens hemligheter
Isbn: 978-91-2718-150-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Hundens hemligheter

”Per Jensen har skrivit en mycket intressant och viktig bok som vänder sig till en bred läsekrets. […] Här finns en imponerande respekt för arten och en uppmaning till människan att förstå hunden.” Betyg 5 av 5.
BTJ

Har du undrat varför hundar gärna äter märkliga saker, som gräs eller bajs? Eller varför de rullar sig i stinkande högar och lägger så mycket tid på att leka och sova? På ett lättläst och pedagogiskt sätt tar Per Jensen upp dessa och en rad andra hittills obesvarade gåtor och presenterar, med humor och en stor kärlek till hundar, hur vetenskapen försökt lösa dem. Författaren tar oss med på en vindlande resa på jakt efter nycklarna till hundens vanliga men svårförklarade beteenden. Även om boken inte ger alla svar får du nya och oväntade insikter om hundars märkliga vanor utifrån den allra senaste forskningen. Dessutom möter vi en rad historiska hundar som varit livsavgörande för enskilda människor och ibland hela mänskligheten. Vi träffar allt från den lilla hund som begravdes tillsammans med sin ägare för 12 000 år sedan till Atlas, som räddade sin matte från att bli överkörd av en framrusande snöplog.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone