Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Spinnfiske
Isbn: 978-91-9874-873-4
Förlag: Fiskeguiden Förlag
Kategori:
Idrott & friluftsaktiviteter Fiske, jakt & skytte
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Jens Johansson
Length: 31 minuter

Ljudbok

Spinnfiske

Denna ljudbok är del 14 (av 15) i serien Natur-fiske.

Spinnfisket tappade mark när trollingen runt sekelskiftet gjorde entré i Sverige. Sportfiskarna märkte att trollingen gav fler hugg och den metoden utvecklades snabbt. Jag var en av dem som hängde upp spinnspöet till förmån för trollinggrejerna.

De senaste åren har spinnfisket fått många nya anhängare och är idag verkligen populärt. Jag har de senaste åren spinnfiskat mer än någonsin och det är fortfarande samma härliga känsla när ett hugg kommer. Den chock och direktkontakt som uppstår är härlig.

Detta är en instruktionsbok i spinnfiske och jag vågar påstå att jag inte har glömt något viktigt.

Betestipsen får mycket stort utrymme, jag går igenom råd för fiske både grunt och på djupt vatten. ”Latmansfisket”, en populär tysk metod, som jag introducerade i ”Spännande metoder för gädda, gös och abborre” beskrivs i ett kapitel. Teknik och taktik diskuteras. Hur man spinnfiskar på 8 meters djup med betet på 4 meters djup, där fisken för dagen finns, avslöjas.

Nybörjaren får tio viktiga råd.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone