Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Föreläsningar: Orientering i Psykoanalysen
Isbn: 978-91-8063-763-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

Föreläsningar: Orientering i Psykoanalysen

Psykoanalys är en psykologisk behandlingsmetod som med hjälp av dialog försöker behandla psykiska problem. Den grundar sig i Sigmund Freuds psykoanalytiska teori som här presenteras via föreläsningar han gav under två år i början av 1900-talet. På ett pedagogiskt och lättsamt sätt läggs teorins grunder fram och ger en omfattande insikt i ett ofta missförstått ämne.
Freuds psykoanalytiska teori består än idag som en av de mest betydande skiftena inom psykologifältet och är ovärderlig för förståelsen av hur det västerländska samhället utvecklats det senaste århundradet.
I översättning av Assar Asker.

SIGMUND FREUD [1856-1929] var en österrikisk psykolog och författare, och skaparen av psykoanalysen. Hans idéer om indelningen av psyket i id, ego och superego, liksom den psykoanalytiska metoden, har haft ett banbrytande inflytande på psykologin. Trots att många av hans idéer idag är ifrågasatta har de format inte bara psykologins utveckling, utan också vår själva förståelse av människan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone