Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Tröstebok för dig som är deppig
Isbn: 978-91-2746-229-8
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Elsa Janni
Length: 1 timme 42 minuter

Ljudbok

Tröstebok för dig som är deppig

Allt känns tungt och mörkt, kroppen trög. Det är ofta svårt att orka koncentrera sig, läsa – men lätt att känna irritation eller skam. Vissa vill sova hela tiden, andra vaknar med ångest. Att träffa vänner känns inte lockande, inget är roligt längre och du är säker på att det aldrig kommer att bli bättre. Kanske är du en av många som lider av depression – det drabbar nästan tre av tio av oss någon gång i livet.

Psykologen Elsa Janni beskriver situationer som är aktuella och särskilt svåra vid depression – och ger konkreta förslag på vad som kan lindra. Här får du något att hålla fast vid på vägen genom depressionen, något som ger hopp när det är mörkt. Tipsen grundar sig både i hennes yrkeskunskap och personliga erfarenhet av att vara deprimerad. Budskapet förstärks av illustrationer av Joanna Rubin Dranger.

Tröstebok för dig som är deppigär till tröst när nattsvarta tankar plågar dig och ångesten river. Det är inte en självhjälpsbok, utan ett komplement till din psykologiska och medicinska behandling. Det är en bok till dig som behöver veta att det kommer att bli bättre, även om det just nu inte känns så.

”När jag var sexton år insjuknade jag akut i depression, men det förstod jag inte då. I dag lever jag ett liv fri från depressioner efter att ha fått rätt behandling – men under 25 år hemsökte de mig årligen, så jag vet hur det är att genomleva ett helvete. Jag har skrivit den bok jag själv hade velat ha när jag var deprimerad.”

Elsa Janni är leg. psykolog och arbetar med behandling, handledning och utbildning vid Psykologpartners, samt har en bakgrund som gymnasielärare i svenska och historia. Hon har tidigare givit ut självbiografinIgår var jag lycklig, idag vill jag dö – att leva med bipolär sjukdom.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone