Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för GRÖNLAND : resa i människornas land
Isbn: 978-91-8901-986-7
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Resor & geografi
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

GRÖNLAND : resa i människornas land

Grönland - världens största ö. På en yta fem gånger så stor som Sverige lever 57 000 invånare.

En gång kom människor hit på jakt efter mat och möjligheter att bo. För att överleva måste de lära sig att leva i Arktisvinterns extrema kyla och mörker. De skapade sin egen kultur av berättelser, legender och religiösa myter. Och de döpte landet till Kalaallit Nunaat - människornas land . Om det landet vill boken berätta.  

I ord och bild berättar författarna om det väldiga Grönland - ett väglöst land där människor ofta reser med hundsläde mellan byarna på vintern och med båt och kajak på sommaren. I en litterär reseskildring tas läsaren med till olika delar av Grönland och får ta del av personliga berättelser om vardagen. Skildringen av Grönland är en ofrånkomlig berättelse om människans nödvändiga anpassning till naturens växlingar och vädrets nyckfullhet och klimatets långsiktiga förändring.

--- 

Mats Andréasson har i sin profession lång erfarenhet av vatten och miljöfrågor. Naturens rikedom att skapa andrum har alltid lockat oavsett om det gäller att färdas på den grönländska havsisen eller i det fantastiska svenska naturlandskapet. Mats har bland annat skrivit böckerna Vid rinnande vatten och Värt en omväg.  

Peter Örn har tidigare arbetat med ledarskap i organisationer som präglas av arbetet för solidaritet och respekt för människors lika värde. Peter har bland annat skrivit böckerna Ledare och Prostatacancer - en bok om hopp.  

Mats och Peter har  tidigare skrivit boken Den ljusnande framtid tillsammans, utgiven på Votum Förlag, om hållbar utveckling med respekt för människans och naturens gränser.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone