Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Det långa vita molnets land: Del 1
Isbn: 978-91-8052-531-2
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Novels
Accessible since: May 2023
Narrator: Hanna Fred Ekman
Length: 5 hours 59 minutes

Audiobook

Det långa vita molnets land: Del 1

Del 1 av 4.

London 1852. Guvernanten Helen Davenport arbetar i ett välbeställt hem, men trots att hon har allt hon kan önska saknas en avgörande sak: en egen familj. Helen är ingen ungdom längre och tiden för att hitta en lämplig friare håller på att rinna ut. När hon i kyrkobladet stöter på en annons efter anständiga unga damer som önskar ingå äktenskap med medlemmar av den anglikanska kyrkan i Christchurch, Nya Zeeland, känns det som om den gällde henne personligen. Även Lady Gwyneira Silkham har trots uppväxten på ett walesiskt fårägargods svårigheter att hitta ett lämpligt äktenskapsparti. Hennes frimodiga natur avskräcker de lämpliga unga lorderna. När fadern spelar bort hennes hemgift uppstår möjligheten att lösa skulden genom att lova bort dotterns hand. Den tilltänkta äkte mannen har även han ett fårgods – på Nya Zeeland. Helen och Gwyneiras öden flätas samman på resan mot det nya hemlandet. Men deras äventyrslust kommer att sättas på hårda prov. Mötet med det nya landet är fyllt av förväntningar men också bittra besvikelser. Kommer de att kunna göra sig ett hem i Aotearoa – det långa vita molnets land?

"Det långa vita molnets land" är en fängslande roman om kärlek och hat, tillit och fiendskap i två familjer vars öden är oupplösligt förbundna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone