Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Kidnappningen av Charles Lindberghs baby. 30 minuters true crime-läsning
Isbn: 978-91-7863-768-3
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
True Crime
Accessible since: June 2023

E-book

Kidnappningen av Charles Lindberghs baby. 30 minuters true crime-läsning

För nästan 100 år sedan inträffade alla föräldrars värsta mardröm. En kylig tisdagskväll blev sonen till den världsberömde flygpionjären Charles Lindbergh kidnappad.

Någon hade med hjälp av en stege tagit sig in i husets barnkammare och kidnappat den 20 månader gamle pojken. En desperat Lindbergh betalade lösensumman som kidnapparen begärde, men skulle barnet lämnas tillbaka levande?

Händelserna blev hett stoff på tidningarnas förstasidor. Lindbergh slets mellan hopp och förtvivlan i sitt sökande efter barnet. Den tragiska upplösningen av dramat chockade alla.

Polisen lyckades till slut fånga in en person misstänkt för kidnappningen. Detta ledde till vad som kallades ”Århundradets rättegång”.
Kidnappningen av Lindberghs baby är ett av historiens mest uppmärksammade fall, och om du är nyfiken så är denna e-bok en bra start.

Du får veta det viktigaste på ett kortfattat sätt. Det kommer att ta dig ungefär en halvtimma att läsa denna e-bok som beskriver den gastkramande kidnappningen som skakade en hel värld.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone