Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Hästjuridik i vardagen
Isbn: 978-91-8972-180-7
Publisher: Kikkuli Förlag
Category:
Law
Accessible since: August 2023

E-book

Hästjuridik i vardagen

Hästjuridik i vardagen är en enkel guide för hästägare om vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på i olika situationer.

Boken omfattar bland annat viktiga områden och avtal om vad som gäller om du ska:
- Köpa eller sälja häst - Låna ut din häst på foder eller själv bli fodervärd - Ta hjälp av en beridare eller någon som förmedlar hästköpet - Hyra ut stallplatser eller stå inackorderad i ett stall - Ha din häst på bete

Boken behandlar vad som gäller i olika situationer som vanligtvis uppstår när man hanterar hästar. Tanken är att den ska användas som ett uppslagsverk då någon till exempel ska köpa en häst, hyra en boxplats eller ta emot en häst för tillridning, för att i framtiden undvika kostsamma tvister. Boken innehåller ett stort antal standardavtal med tydliga förklaringar vad man bör tänka på. Med denna bok vill författaren förenkla hästjuridiken genom att göra den tillgänglig på ett enkelt språk för personer som inte är insatta i juridiska regler.

Kundrecensioner:

"Hästjuridik i vardagen" är precis vad det låter som en guide i juridik som du kan läsa en eller flera gånger, för att få en översikt av ämnet och undvika energikrävande och kostsamma tvister i framtiden. Men den är också värd att spara i bokhyllan och återkomma till när nya situationer uppstår, eller när det är dags att skriva ett avtal."
Hippson.se

"Det här är en bok som har något att ge många inom hästbranschen och underrubriken, En praktisk guide för hästägare, stallägare och ryttare, stämmer väl."
Tidningen Ridsport

"Hästjuridik ä en praktisk vägledning för oss hästmänniskor, skriven på ett lättförståeligt sätt med bra konkreta tips och exempel. Du får en bra grund i ämnet Hästjuridik och den ger dig hjälp att undvika dyra och onödiga hästtvister."
Hästfocus


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone