Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket
Isbn: 978-91-2718-130-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: September 2023

E-book

Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket

Känner du till murgi bhuna, aloo bhorta och mosur dal? Det är några vanliga rätter från Bangladesh – ett kök som många svenskar ännu inte är helt bekanta med. Det bengaliska kökets rötter hittas i mötet mellan mogulriket och gamla indiska traditioner, vilket har skapat en matkultur proppfull med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Lägg därtill det tropiska läget och floddeltat som rinner genom landet och möjliggör ett säsongsbetonat kök där natur möter kultur i en säregen stil.

Den här introduktionen till det bengaliska köket innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma, allt från nästan överdådiga festmåltider till grym streetfood och massor av pålitliga vardagshjältar. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh.

Författaren Rizwan Qadery har dessutom en ambition att rätterna ska kunna återskapas med svenska råvaror utan att kompromissa med smaken – med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska kryddor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt dessutom hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone