Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Ljus
Isbn: 978-91-2718-479-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Hobbies & Games
Accessible since: September 2023

E-book

Ljus

Det levande ljuset har gått från en nödvändighet i människors vardag till något som istället förhöjer den. Förutom skenet det ger kan ljuset i sig ha olika form och färg – från början var uttrycket ett resultat av materialet som fanns tillgängligt och funktionen som eftersträvades – dagens ljushantverk öppnar upp för kreativt skapande. För Anna Dykhoff är ljusen snarare en process än en slutlig form.

Genom att göra dina egna ljus blir alla färger och former tillgängliga, och resultatet blir något mer än en inredningsdetalj köpt i butik. På vägen får du lära känna ett sinnligt material som kan bära doft och sprida värme, och som när det släcks stelnar i en spontan och oförutsägbar form.

I den här boken presenteras vaxet som material, och förutom att du får lära dig grunderna, att stöpa, gjuta och jobba med bivax, uppmuntras du till att experimentera och kombinera teknikerna. Vax är tacksamt att forma och det finns oändliga möjligheter att skapa något unikt. Av bokens 15-tal projekt är vissa enkla och tar mindre än 10 minuter att färdigställa och andra lite mer avancerade. Förutom att själv kunna utforma dina ljus är det dessutom värdefullt att få kunskap om materialen och vilken påverkan de har, både på din hemmiljö och på klimatet.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone