Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Pygmalion
Isbn: 978-91-8094-301-7
Publisher: Modernista
Category:
Plays
Accessible since: November 2023

E-book

Pygmalion

Professor Henry Higgins slår vad om att han endast genom sex månaders språklektioner kan transformera blomsterförsäljerskan Eliza från fattig underklassflicka till ordentlig överklassdam. Det som börjar som ett sociolingvistiskt experiment blir en djuplodande och humoristisk utforskning av kulturella normer och maktstrukturer.
George Bernard Shaws hyllade pjäs Pygmalion från 1913 ligger till grund för den berömda musikalen och filmen My Fair Lady och är än idag en älskad klassiker. I sin kritik av klassystem belyser den individens möjligheter att övervinna hinder och skapa sitt eget öde, oavsett samhällets begränsningar. Det är en berättelse som utmanar våra förväntningar och öppnar dörren till en värld av möjligheter och självupptäckt.
I översättning av Hugo Vallentin.

GEORGE BERNARD SHAW [1856-1950] var en irländsk dramatiker, kritiker och politisk aktivist. Efter en misslyckad start som romanförfattare nådde Shaw senare stor framgång som dramatiker och blev en av 1900-talets mest inflytelserika dramatiker, med pjäser som Pygmalion, Man and Superman och Arms and the Man. Han fick Nobelpriset i litteratur 1925.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone