Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Krypto - Djupfryst
Isbn: 978-91-8077-457-4
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 6-9 years Graphic novels
Accessible since: November 2023

E-book

Krypto - Djupfryst

Larmet har gått i Arktis. Om den topphemliga organisationen Krypto inte lyckas ta havsmonstren till säkra vatten är risken stor att de upptäcks. Och Krypto behöver Ofelias hjälp. Men det är inte bara Ofelia och Björn som reser mot Arktis. Chefen för Saltviks akvarium och World Zoo följer efter dem. De letar efter havsmonster som kan bli nya publikattraktioner. Det blir en dramatisk och iskall expedition! Ofelia hittar inte enbart spår av ett nytt havsmonster, utan också ledtrådar till sitt och förflutna.

Djupfryst är den femte boken i Krypto-serien och läsaren får veta lite mer om Ofelias bakgrund.

Sagt om Krypto – Froströk:

Hans Jørgen Sandnes har ett högt tempo när han berättar. Dialogen är riklig och skriven med versaler. Serierutorna är vältecknade i övervägande blå och gröna toner i en stil som ligger nära den animerade filmen. Sandnes har lika stor tillit till bild som text. Ibland förs handlingen textlöst framåt i en serie rutor för att därefter återknyta till dialogen. Det gör serien mer lättillgänglig för läsaren. Äventyret utspelar sig på land och under vatten där vänskap och mod är ett genomgående tema.

Christina Wedenmark, BTJ

Sagt om Krypto – Kärftarna i djupet:

Käftarna i djupet är liksom tidigare delar i serien mycket bra. Den är vältecknad, med klara uttrycksfulla bilder i fina matta färger, och har välskriven dialog och handling. Texten är skriven med enbart versaler, vilket underlättar läsningen för lässvaga barn.

Per Berg, BTJ-häfte nr 4/23

Sagt om Krypto – Orkanen

Detta är en mycket sympatisk tecknad serie som berör ämnen som vänskap, mod och förstås fantastiska äventyr, och bör tilltala många barn i mellanstadieåldern, både läsvana och läsovana. Hans Jørgen Sandnes står för både text och de vackert färgade illustrationerna bestående av mycket gröna och blå toner för att förstärka känslan av havsmiljö. Bildlayouten med varierande storlek på bildrutor, ibland till och med med en enda bild per uppslag, ger bra flyt i läsningen. Rekommenderas, och glädjande nog är fler album i serien på gång.

Stefan Carlsson, BTJ-häfte nr 17/22

Sagt om Krypto - Ner i djupet

Det här är ett mycket bra, trivsamt och spännande sommarmysterium med alla klassiska ingredienser – spännande miljöer på land och under vatten, lagom läskiga (snälla) monster, snälla men lite naiva vuxna och kavata barn. Hans Jørgen Sandnes bilder är fint tecknade med rena linjer och detaljer, och färgsatta i klara färger. Dialogerna är korta och handlingen lätt att följa. Ett härligt äventyr som passar mellanåldern och de lite yngre barnen. 

Per Berg, BTJ-häfte nr 16/22

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Krypto ligger på nivå 3 av 6.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone