Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for I skymundan av balen
Isbn: 978-91-8985-876-3
Publisher: Bookea
Category:
Novels Literary studies Historic facsimile
Accessible since: November 2023

E-book

I skymundan av balen

Helena Falkenskjöld, den äldsta dottern i en adlig och välrespekterad familj, har blivit inbjuden till sin första bal.
Med sina blott arton år betraktas hon som en fulländad dam redo att träda ut i samhället. Hon är vältalig, konstnärlig, intelligent och har en talang för pianospel, för att inte nämna att hon är en skönhet. Hon är väl medveten om alla dessa charmiga attribut och när hon ger sig ut för att söka efter en make, börjar hon leta efter någon som kan mäta sig med henne själv. Men hennes stolthet och fasta övertygelse om att hon förtjänar den bäste mannen, leder henne till ett misstag som inte med lätthet förlåts av alla. Hennes nyvunna väninnas broder, herr Oxenberg, tycks ha fått Helenas karaktär klart för sig och är inte villig att skänka Helena sin förlåtelse. Hur mycket hon än försöker att vinna hans vänskap, verkar han fast besluten att hata henne, och i sinom tid tröttnar hon på att göra sitt yttersta för att vara honom till lags.

I skymundan av balen är den första delen i Familjen Falkenskjöld, en serie om romantik i det tidiga 1800-talets Sverige.

 

Edla Lowbrink föddes den 11:e september 2004. Hon började skriva som ung och publicerade sin första roman vid fjortonårsålder.
Nuförtiden läser hon det humanistiska programmet och studerar ett flertal språk. Som författare är hon intresserad av medeltiden, 1800-talet och fantasy. Hon tycker också om att träna, måla och sy kläder. Hon är även författare till den medeltida romanen Järn bränner svagt.



Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone