Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Världens whisky
Isbn: 978-91-8037-962-5
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: November 2023

E-book

Världens whisky

Varför blev ett totalförbud för alkohol språngbrädan för skotsk whisky i USA? Hur kunde en tv-serie skapa problem för japanska whiskytillverkare? Varför är Indien världens största whiskyproducent? Är det ok att använda fårbajs för att röka whiskyn? Kommer kinesisk whisky att dominera världen framöver? Och går det ens att tillverka en whisky vid Döda havet 432 meter under havsytan?

Svaren på de här frågorna, och många fler, får du i Världens whisky.

För några decennier sedan kunde de whiskyproducerande länderna räknas på ena handens fingrar. Inte nu längre. Världens populäraste sprit tillverkas idag i nästan hundra länder och det säljs fler än 5 miljarder flaskor om året. Följ med på en resa som berättar historien om hur whiskyn erövrade världen. Om länderna och destillerierna som leder utvecklingen men också hur olika vi njuter av whisky beroende på var vi bor.

Efter 25 böcker om whisky väljer Ingvar Rönde nu att lägga ett globalt perspektiv på drycken han älskar. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone