Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Tiden är människornas ängel
Isbn: 978-91-9860-886-1
Publisher: Lingonberry Förlag
Category:
Novels Memoirs & Biography Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: November 2023
Narrator: Anna Widerberg
Length: 3 hours 51 minutes

Audiobook

Tiden är människornas ängel

Jag kan föreställa mig din måndag, den där sista dagen i augusti. Jag kan se dig när du förbereder dig hemma i lägenheten, när du tar din svarta ryggsäck, låser dörren och ger dig iväg. Jag undrar om du stannar till en stund i trappan. Om du tänker att du står där för sista gången. Jag undrar om du är tung och ledsen. Eller om du känner dig befriad.

Jag undrar om du tänker på mig.

Dagen då han tog sitt liv var hon inte där.  Nu är hon ensam kvar och tvingas ut på en lång vandring för att försöka ta reda på hur livet ska kunna fortsätta när katastrofen har rivit sönder framtiden.

Anna Widerberg skriver om sorg men också om storslagen kärlek och att slåss för sitt liv. Hon färdas djupt ner i känslomässiga avgrunder men med hjälp av vardagens rutiner och en oväntad humor hittar hon sitt sätt att läka.


"Hon förmedlar med ett finstämt och levande språk sina tankar och känslor som kryddas med mycket mörker men efter hand också med hopp och framtidstro, trots det långa bearbetningsskeendet; av och till finns även ett humoristiskt anslag mitt i mörkret. Sammantaget har boken mycket att ge för personer som själva drabbats av förluster av närstående." - Lektör Björn Nilsson, BTJ-häfte nr 2, 2021. 

 

Anna Widerberg startade sitt yrkesliv som undersköterska på IVA. Hon har sedan arbetat som journalist, politisk sekreterare, diakon och kommunikatör. Idag frilansar hon som skribent,filmarbetare och webbredaktör. Anna Widerberg har mottagit litteraturstipendierfrån Region Västmanland 2018 och Västerås stad 2013. Hon är uppvuxen i Mölndalmen bor numera i Västerås.

 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone