Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Marianne
Isbn: 978-91-8083-025-6
Förlag: Karat
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Kajsa Linderholm
Length: 5 timmar 56 minuter

Ljudbok

Marianne

Året är 1954 och tjugoettåriga Marianne arbetar som hembiträde hos familjen Westerberg. Men hon drömmer om ett mer meningsfullt arbete. Kanske ska hon bli sjuksköterska precis som herr Westerbergs syster?

Wilhelm Westerberg är ett av de bortskämda barnen som Marianne får städa upp efter. De är jämnåriga och en dag kokar det över för Marianne. Hon vet att hon går för långt när hon skäller ut honom och efteråt ber hon om ursäkt. En ursäkt som Wilhelm godtar, men det blir ändå upptakten till ett utdraget krig dem emellan. Ett krig som för Marianne innebär extra sysslor, och för Wilhelm pinsamheter i form av skrynkliga skjortor och brist på underkläder.

När det uppdagas att även Wilhelm vill bli sjuksköterska blir Marianne ställd. Borde hon försöka begrava stridsyxan och rent av ta hjälp av Wilhelm för att nå sitt mål? Är två starkare än en?


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone