Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Dr Feelgood of DDR
Isbn: 978-91-8988-733-6
Publisher: Bookea
Category:
Novels Memoirs & Biography Literary essays Historic facsimile
Accessible since: November 2023

E-book

Dr Feelgood of DDR

”Har man som jag i späd ålder blivit välsignad av kosmonauten Jurij Gagarin, kommunismens hjälte, kan man inte bli mycket annat än en nyttig idiot.

Under ledning av Partiet skolades jag vid östtyska ungdomsläger, alltmedan min kropp härdades till klasskamp genom nakenbad och erotiska frustrationer.

Som ung forskare slöt jag mig till DDR:s sista desperata försök till ära inom idrotten. Hängiven som få gav jag mig i kast med dopade simmerskor, påtända tumlare och tafsande politruker.

Om Muren inte rämnat, till en punkflickas taktslag, är det möjligt att jag aldrig fått veta det kodnamn som STASI förlänat mig: Dr Feelgood of DDR.”

 

Med flödande fantasi ger sig Per Simonsson ut på en tidsresa till en inte alltför svunnen epok då DDR var arbetarnas paradis, atleterna dess idoler och Vänskapsförbundet Sverige DDR hyllades som fredsrörelse.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone