Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Landet någonannanstans
Isbn: 978-91-8982-424-9
Publisher: Bookea
Category:
Children's books
Accessible since: November 2023

E-book

Landet någonannanstans

Karin och Cilla är två unga flickor som båda på olika vis har det jobbigt i skolan och deras frånvarande föräldrar tystgrälar jämt. En dag blir de överraskade av ett störtregn och söker skydd bakom en dörr i bakgårdens gårdshus. Dörren går i baklås och de hamnar i landet Någonannanstans. Där inne möter de bland många andra bergafolkingar, skogspiltar, träskreptiler, en källtrösk, en örn och den kloka urbjörken. Efter ett olyckligt missförstånd tappar de bort varandra. Kommer de att finna varandra och vill de egentligen komma tillbaka? 

I Landet Någonannanstans är det både otäckt olikt och märkligt likt deras vardag och de måste använda sina styrkor och hantera sina svagheter för att klara sig. De lär känna nya sidor av sig själva och varandra och måste våga även om de är rädda och finna en egen väg även när de är vilse.  

Författaren Carl Fridh: För mig har bokstäver alltid varit pusselbitar för att bättre förstå känslor och konkretisera drömmar och oartikulerade mål. Det har lett till några diktsamlingar, en novellsamling, närmare tio rimmade barnsagor som ljudböcker och även professionellt som kommunikationsansvarig i stora företagskoncerner.  I Landet Någonannanstans, som vuxit fram under flera decennier, har jag försökt fånga hur man kan hantera sina tillkortakommanden och utveckla sina styrkor. Det har också fått mig att förstå att de viktigaste ögonblicken är när tiden upphör och blir ett klocklöst nu. När man suddar ut gränsen mellan fantasi och verklighet uppstår både häpnadsväckande och skrämmande upptäckter.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone