Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Samtycke
Isbn: 978-91-8077-475-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Unga vuxna Lättläst 15+
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Samtycke

I Anna Ahlund och Irma van der Poels nya bok Dilemmaserier – samtycke, får läsaren tre berättelser som på olika sätt rör frågor om samtycke. Samuels pappa vill flytta ihop med sin flickvän, men Samuel och hennes son kommer ju inte alls överens, så hur ska det funka? Det nyblivna paret Adrian och Lou är väldigt kära och vill ta sin relation till nästa steg. Men hur ska man kunna veta vad som är skönt för den andra? Zarah och Emmy har varit ihop ett tag och brukar kallas det perfekta paret. De har haft sex flera gånger, men även om man är kär kanske man inte alltid är sugen på sex. Hur säger man det till sin partner utan att såra?

Tillsammans med Irma van der Poels illustrationer bildar Anna Ahunds text, en bok som får läsaren att reflektera över vad samtycke är och hur en blir säker på att man vill samma sak.

Samtycke handlar om att ge sitt godkännande, att visa att man accepterar ett visst agerande. I den här boken skildras i serieform dilemman som kan uppstå när det gäller samtycke. Den första berättelsen handlar om samtycke i en familjesituation och de två andra om samtycke när det gäller sex. Efter varje berättelse finns frågor att fundera över själv eller diskutera med andra.

Samtycke är den första delen i en bokserie som skildrar olika typer av dilemman i serieform. Genom engagerande tecknade berättelser tydliggörs frågor och känslor som kan uppstå i situationer där samtycke behövs men kanske ofta saknas.

Anna Ahlund har bakgrund som lärare på högstadiet och gymnasiet. Hon har skrivit flera böcker för unga vuxna och även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek.

Irma Van den Poel är serietecknare och illustratör.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone