Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Mer Excel helt enkelt
Isbn: 978-91-8977-413-1
Publisher: Eget Förlag Sverige AB
Category:
Computing & IT Mathematics & Statistics Economics & Business
Accessible since: January 2024

E-book

Mer Excel helt enkelt

Om du tycker att Excel är tråkigt har du nog aldrig sett någon av David Stavegårds hundratals filmer. Energiska klipp där han, ofta iklädd fluga och basker, på några få minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje året i rad gett honom titeln Most Valuable Professional (MVP) – deras motsvarighet till hedersdoktor.

David Stavegård har sedan 2015 hjälpt företag att få ordning på sina Excelfiler. Ibland gör han det genom föreläsningar där han visar hur det går att tänka på ett smartare sätt. Andra gånger får han ett telefonsamtal som kräver att han kastar på sig superhjältemanteln.

"Det händer mest hela tiden", säger David Stavegård. "En gång hade den som ansvarade för 34 korskopplade Exceldokument sparat dem på sin dator, och inte servern. Sedan gick han i pension, flyttade till Spanien och gick inte att få tag på. Inom några dagar skulle en tung publikation gå till tryck, och ingen kunde få fram siffrorna att fylla den med. Då gällde det att hålla sig lugn."

Boken han nu har skrivit är den tredje i ordningen och heter Mer Excel helt enkelt.

"När jag började skriva på min allra första bok om Excel bestämde jag att det inte skulle bli en torr instruktion om hur du gör fonten fet eller summerar tal", säger David. "Nu är vi framme vid den här boken, där jag går några steg längre in i de dimhöljda Excelbergen. Det är ingen bibel, utan snarare lite kunskapsblixtar här och där som vill få dig att våga prova nya funktioner och se på Excel i ett nytt ljus."

I boken hittar du både nya, moderna sätt att lösa tidlösa problem, men också lärdomar David fått under alla år han hjälpt sina kunder med bråkiga Excelark.

Innehållsförteckning
De dimhöljda Excelbergen
Alla dessa eländiga dubbletter
Snabbanalys. Så. Fruktansvärt. Snabb!
Styr diagrammens magi
Lär känna din data
Autokalkyleringens djupa avgrund
Tabeller och slicers – så niiiiice
Dynamiska matriser och spillfunktioner
Namnhanteraren
Lambda
Sålde de mer i norr?
Utskrifter
Minidiagrammens underbara och okända värld
Stapeldiagram, linjediagram eller både och?
Kan jag få ut själva formeln ur en cell och inte resultatet – och när i all sin dar kan jag behöva det?
Arbetsboken som kraschar
Power Query
Fel i ROI:en
Dashboards
Tabeller. Tabeller. TABELLER!
Dödade xletaupp religionskriget?
Rekommenderade pivottabeller
Lägga till egna ordlistor i Excel
Jämför två listor – blixtsnabbt
Räkna procent
Summera siffror från flera flikar – ett magiskt tips
Största och minsta postnumret för varje ort
Datumkrascher
När Excel räknar lite fel
Ordlista
Så vad händer nu?

Om författaren
David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument. David har flera gånger tilldelats motsvarande hedersdoktor-titeln Most Valuable Professional (MVP) av Microsoft.

Recensioner
”Jag ser mig som en excelanvändare på rätt hygglig nivå. Men varje gång jag kommer i kontakt med Davids tips och trix så dyker det upp något nytt som jag inte hade en aning om. Det får mig att inse att jag har mycket kvar att lära, och den här boken är ett lättillgängligt sätt för att bli bättre på Excel helt enkelt.”
- Peter Garvin

--

Boken ingår i förlagets serie kunskap på nolltid och vänder sig till dig som vill veta mer om Excel och hur du kan jobba smartare i programmet.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone