Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka förlorare
Isbn: 978-91-8002-459-4
Publisher: Mondial
Category:
Society & Culture Medicine & Health
Accessible since: January 2024

E-book

Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka förlorare

Att vården i Sverige ska vara jämlik är inskrivet i lagen. Oavsett vem du är eller var du bor ska du ha samma tillgång till sjukvård i världsklass, och den med störst behov ska prioriteras. Men nu larmar allt fler om att utvecklingen går åt motsatt håll.

För över ett decennium sedan genomfördes en av de största reformerna i svensk sjukvård någonsin. Det skulle vara slut med tungrodd byråkrati. Patienten skulle få makt att göra aktiva val. Privata vårdgivare kunde öppna mottagningar var de ville, och skicka notan till regionerna. Men det visade sig snart att konkurrensen om de friska och starka patienterna skulle bli stenhård, samtidigt som få ville ta hand om de sjuka och svaga.

Du sköna nya vård letar sig journalisten Anna Gustafsson djupt in i både maktens och sjukhusens korridorer för att få svar på frågan: Är den svenska sjukvården verkligen till för alla?

*

Anna Gustafsson är journalist på Dagens Nyheter. Hon är sjukvårdsreporter, och har mångårig erfarenhet av att granska kommuner och regioner. Hon har tidigare skrivit boken Konsulterna tillsammans med kollegan Lisa Röstlund. De nominerades till Stora Journalistpriset och Guldspaden för sin granskning av omorganisationen av Karolinska universitetssjukhuset.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone