Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Natospel under täcket
Isbn: 978-87-2709-393-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Society & Culture Philosophy Humanities
Accessible since: February 2024

E-book

Natospel under täcket

Varför uppstod det hotfulla kalla kriget mellan västblocket och östblocket omedelbart efter andra världskriget? Och hur kom det sig att Sverige, ett västland, valde att ställa sig neutralt?

Det är två frågor som Jan Linder sätter ut för att besvara. För att framstå som neutralt och ändå behålla sin trovärdighet tvingades Sverige att spela under täcket med NATO. Något som ledde till ett hemlighetsfullt dubbelspel – ett dubbelspel med komplikationer.

”Natospel under täcket” skildrar Sveriges komplicerade politiska läge under kalla kriget och ifrågasätter den utåt sedda neutraliteten. Boken publicerades första gången 2005 och ger ett perspektiv på Sveriges relation med NATO genom historien som är aktuellt än idag.

Jan Linder föddes 1931 i Karlskrona och har skrivit flera böcker om andra världskriget och nordisk nutidshistoria.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone