Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Främmande kläder
Isbn: 978-91-9892-521-0
Publisher: Panik Förlag
Category:
Novels Crime & Mystery Plays True Crime
Accessible since: March 2024
Narrator: Björn Bengtsson

Also available as: Audiobook
E-book

Främmande kläder

> Vill du lyssna på boken istället? Ladda ner ljudboken med uppläsaren Björn Bengtsson!


Det krävs två för ett bedrägeri… En som vilseleder, och en som låter sig vilseledas.

Storbedragaren Martin Torn sitter häktad och är misstänkt för att ha lurat till sig hundratals miljoner. I media kallas han för Torn­falken och är känd som den organ­is­erade brottslighetens största kassako.

Brottsutredningen mot honom är hisnande. Gigantisk, segdragen och frustrerande. Polis och åklagare är i behov av ett genombrott för att den misstänkte bedragaren inte ska försättas på fri fot vid nästa häktningsförhandling. ­Personerna runt om utredningen – på båda sidor om lagen – har alla byggt sina egna fängelser som de måste bryta sig ut ur. Innan det är för sent.

Vi får följa med in bakom rättsväsendets kuliss och känna tio olika karaktärer på ­pulsen. Hur de svettas av svek, skam, skuld och ånger. En försiktig försvarare, en skadskjuten rådman, en distraherad åklagare och flera förvirrade brottsoffer. Alla har satsat precis lika högt och är fångade av de nya och obekväma kläder som de tagit på sig. Kläder som inte riktigt passar.

Några vill inget hellre än att bedragaren stannar bakom lås och bom, medan de som hoppas att pengarna fortfarande finns skulle göra nästan vad som helst för att få ut honom. För vart tog egentligen alla pengarna vägen? Finns alla miljonerna på ett utländskt bankkonto? Eller är de borta för alltid?

Kostymerna är på. Rättsväsendets ridå är redo att falla.

Främmande kläder är en fiktiv berättelse, ­inspirerad av författarens egna erfarenheter inom rättsväsendet. Den är del ett i Gyklarserien.

---

Christoffer Orcander är uppväxt på västkusten och har arbetat som åklagare i Göteborg. Han har erfarenhet av att arbeta mot grov organiserad brottslighet och ekonomisk brottslighet, samt av att arbeta som försvarare.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone