Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Pumpa : mat, odling & mastodonter
Isbn: 978-91-2718-329-2
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Cooking, food and drink House & Home
Accessible since: March 2024

E-book

Pumpa : mat, odling & mastodonter

Få grödor har kommit att omges av sådan mystik som pumpan – ett sagoväsen som tycks härröra från en annan värld. Det här är en hyllning och en kärleksförklaring till trädgårdens drottning och världens största frukt.

I sin trädgård utanför Uppsala odlar Alva Herdevall och Anders Rydell ett 60-tal olika sorters pumpor. De älskar pumpor för deras variation, hållbarhet och smak.

Lär dig odla, lagra och laga pumpa – med spännande recept från Japan och Italien till Mexiko och USA. Det är också berättelse om en av världens äldsta kultiverade grödor, från dess ursprung i en utdöd värld befolkad av mastodonter och jättelika sengångare till pumpans resa på portugisiska skepp över världshaven och in i litteraturen, köket och konsten.

Alva Herdevall och Anders Rydell är författare och självhushållare. Tillsammans har de tidigare skrivit den hyllade boken Modern självhushållning – som 2022 utsågs till Årets måltidslitteratur alla kategorier och som 2023 vann Publishingpriset.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone