Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Tusen kulor
Isbn: 978-87-2854-324-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner 12-15 år
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Tusen kulor

”Människor är väl inte precis kulor, men visst styrs de av Slump och av Ordning.”

Åsa, Markus och Allan är sjutton år. De lever skilda liv och skulle inte haft något med varandra att göra om det inte vore för att de gick i samma klass när de växte upp. Åsa lägger ner all sin tid i skolan. Markus är mer intresserad av vänner och fester. Allan, som alltid har setts som bråkig, har börjat hänga i kriminella kretsar. En dag är plötsligt Allans ansikte över alla löpsedlar och nyhetssändningar – polisen har tagit fast honom efter ett rån.

Hur kunde de gamla klasskamraterna hamna så långt ifrån varandra? Vad var det som gjorde att deras liv gick i tre olika riktningar? Varför var det just Allan som blev kriminell? Var det förutbestämt eller var det slumpen? Åsa kan inte låta bli att undra, kanske svaren ligger i det gamla kulspelet ...

Peter Pohl (född 1940) är en svensk författare. Han har främst blivit uppmärksammad för sina barn- och ungdomsböcker där han skildrar barn och ungas verklighet på ett gripande och realistiskt sätt. Pohl har mottagit flera litteraturpriser, inklusive Augustpriset, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone