Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Mattan
Isbn: 978-91-7949-824-5
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Unga vuxna Lättläst 15+
Tillgänglig sedan: april 2024

E-bok

Mattan

Ingen vill bli ovän med Stor-Eva. Hon är skolans mästare på mobbning och läser snabbt av folks ömma punkter. Men en dag råkar matteläraren Frallan trampa på Stor-Evas enda ömma punkt, hennes alkoholiserade farsa. Det får konsekvenser som ingen i skolan kunnat föreställa sig.

Mattan är en både humoristisk och tragisk berättelse som handlar om att gå i högstadiet och att växa upp, och om mobbning av både elever och lärare. Den är från början skriven som en radionovell och vann Sveriges Radios novellpris 2019. Här har den anpassats till en läsande publik.

Annika Norlin har tidigare gett ut novellsamlingen Jag ser vad du gör och romanen Stacken. Mattan är hennes första bok som ges ut i lättläst bearbetning på Vilja förlag.  

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone